• Home

Blog

Въпреки това, той е богат източник на хранителни фибри и фитонутриенти.

Също така, витамин-К помага за ограничаване на увреждането на невроните при пациентите с болестта на Алцхаймер.

Сушените сливи са отличен източник на витамин-А и β-каротин. 100 грама носят 789 IU от витамин-А. Витамин-А е от съществено значение за доброто зрение. Той също е необходим за поддържане на здрава лигавица и кожа. Консумацията на естествени плодове, богати на витамин-А, е установено, че предпазва от рак на белите дробове и устната кухина.

По същия начин, както при пресни сливи, сливи също носят здраве, насърчаващи флавоноидните поли фенолни антиоксиданти като лутеин, криптоксантин и зеаксантин В значителни количества.

Тези съединения помагат да действат като чистачи срещу свободни радикали и реактивни кислородни видове (ROS), които играят роля в стареенето и различните болестни процеси. Зеаксантин, важен диетичен каротеноид селективно абсорбира в лутея на макулата на ретината, където се смята, че осигурява антиоксидантни и защитни UV светлинни функции.

сини костюми са концентриран източник на минерали като калий, мед, манган, и желязо. Желязото е необходимо за образуване на червени кръвни клетки. Калият е важен компонент на клетъчните и телесните течности, който помага за контролиране на сърдечната честота и кръвното налягане.

Освен това те са добри източници на B-комплексни групи витамини като рибофлавин, ниацин, пиридоксин и пантотенова киселина . Тези витамини действат като кофактори, за да помогнат на метаболизирането на телесните въглехидрати, протеини и мазнини.

Вижте таблицата по -долу за задълбочен анализ на хранителните вещества:

схема за хранене на Prunus domestica ), стойности на 100 g. (Източник: Национална база от данни за хранителни вещества) Principlenutrient ValuePercent на Rdaenergy240 kcal12%въглехидрати38.13 G29%протеин2.18 g1.2%Общ мазнина 0,38 G2%cholesterol0 mg0%Диетични фибри 7.1 G19%витаминфолиси 4 µg1%Niacin1.882 mg12%Pantothenic acid0.442 mg8%Pyridoxine0.205 mg16%Riboflavin0.026 mg16%Thiamin0.051 mg4%Vitamin A781 IU26%Vitamin C0.6 mg1%Vitamin E0.43 mg3%Vitamin K59.5 µg50% ElectrolytesSodium2 mg0%Potassium732 mg19%MineralsCalcium43 mg4%Copper0.281 mg31%Iron0.93 mg9%Magnesium41 mg10%Manganese0.299 mg13%Phosphorus69 mg10%Selenium0.3 µgSelection and storage

In the supermarkets, prunes can be available around the year в опаковки и кутии/кошчета. Потърсете автентична продукция преди покупка. Купете униформа, добър (мастилен черен) цвят, сравнително твърд до леко мек етап на зрялост.

Въпреки че избелването с използване на серен газ вече не е на практика, избягвайте никакви обработени с серен газ. Като обща съвременна индустриална практика, разтворът на калиев сорбат може да се използва за инхибиране на дрождите и плесени върху сини сливи.

Сухите сливи могат да се съхраняват при стайна температура за няколко дни. Вътре в хладилника те могат да издържат няколко седмици.

Метод за подготовка и сервиране

Изсушените сливи могат да се ядат както е. Потапянето им в гореща вода ги прави меки и пълнички, както при стафиди.

Ето някои съвети за сервиране:

Пюрирани сливи

Справедките могат да се ползват както е; като вкусни закуски.

те могат да се пюрират и запазват в продължение на няколко месеца вътре в хладилника. Те се използват при приготвянето на пай, десерти, конфитюри и желета.

Добавете ги в ястия за готвене, птици, агнешко и оризов пилаф.

сини сливи също се люби в в сладкарският. Те могат да бъдат добавени към кифли, хляб, дреболия, торти, бисквитки и др.

Профил на безопасност

сини сливи могат да бъдат консумирани безопасно от всички, включително деца и бременни жени. Хората, алергични към калиев сорбат, може да искат да ги избягват в храната.

Сливи носят оксалова киселина, естествено срещащо се вещество, което се намира в някои плодове и зеленчуци, което може да кристализира като оксалатни камъни в пикочните пътища при някои хора . Хората с известни камъни на оксалатни пикочни пътища се насърчават да избягват яденето на сливи. Адекватен прием на вода се препоръчва да се поддържа нормално извеждане на урината, дори ако тези хора искат да ги изядат. (Медицински отказ от отговорност).

≺≺–Може също да искате да прочетете хранителни факти и ползи за здравето

≺≺-назад към плодовете от храненето на Prunes. Посетете тук за впечатляващ списък на всички разновидности на плодове с пълни илюстрации на техните хранителни факти и ползи за здравето.

≺≺-назад към началната страница.

По-нататъшно четене и четене и Ресурси:

USDA Национална база данни за хранителни вещества.

Страница за информация за рак на медицината в Станфорд- Хранене за намаляване на риска от рак.

Калифорнийско изсушени сливи < /p>

Бутерн факти за хранене на скуош

Butternut Squash е един от най -популярните зеленчуци за зимни тикви. Butternuts растат на годишна, дълга следваща лоза. Това разнообразие от тикви е широко култивирано под по -топъл климат на Южна и Централна Америка заради неговите ядливи плодове, цветчета (цветя), както и семена.

Ботанично, той принадлежи към семейството на Cucurbitaceae от полеви тикви; вероятно е възникнал в региона на Централна Америка. На пазарите те често се идентифицират като гигантски крушовидни, златисто-жълти тикви вместо тиквички.

Научно име: Cucurbita morschata.

скуош на бутан на пазар. С любезното съдействие: Indiamart

butternut, всъщност е най -често срещаните зеленчуци за зимни скуош. Това е моноезично (от отделни мъжки и женски цветя се появяват на едно и също растение), както при тикви. Пчелите помагат при опрашването и продуктивното плододаване.

Butternut е плод с голям размер, включващ удължен, дебел ший, който е прикрепен към крушовидна, широка долна основа. Външната му повърхност има гладка оребрена кожа. Въпреки това, бунтерът варира значително по своята форма и размер с индивидуални плодове, може да тежи до 15 килограма.

В интериора му плътта е златисто-жълта до оранжева в зависимост от степента на каротиновите пигменти в неговите плът. Напречното сечение при по-ниска издутина разкрива централна куха кухина, пълна с мрежеста мрежа от муцилагинови влакна, преплитани с плоски елиптични семена. Семената са подобни на тези на Pepita (тиквени семена).

незряла тиква от бутер, растяща в градината в градината ! С любезното съдействие: JSpatchwork

семената на тиквата на бутан са питателни и съдържат 35-40% масло и 30% протеин. В Аржентина цялата култура също се отглежда, за да се храни с добитък.

Ползите за здравето на тиквата от бутертет

тиквата на бутертета са съставени от много жизненоважни полифенолни антиоксиданти и витамини. Както в други членове на Cucurbitaceae, Butternut също има много ниски калории, 100 g осигурява само 45 калории. Той не съдържа наситени мазнини или холестерол. Независимо от това, той е богат източник на хранителни фибри и фитонутриенти. Скуомите са най-често препоръчваните зеленчуци от диетолозите в програмите за управление на холестерола и намаляване на теглото.

бутертените имат повече витамин-А, отколкото този на тиквите. При 10 630 IU на 100 g, може би е единичният източник на зеленчуци в семейство Cucurbitaceae с най-високи нива на витамин-А, представляващ около 354% от RDA. Витамин-А е мощен естествен антиоксидант и се изисква от организма за поддържане на целостта на кожата и лигавицата.

Витамин-А също е основен елемент за здравословно зрение. Изследователските проучвания предполагат, че естествените храни, богати на витамин-A, помагат на човешкото тяло, защитено срещу рак на белите дробове и устната кухина.

Освен това, бутеркусният тиква съставлява изобилие от естествени полифенолни флавоноидни съединения като а и ß-каротини, криптоксантин- ß и лутеин. Тези пигментни химикали се превръщат във витамин-А вътре в тялото и изпълняват същите защитни функции на този витамин.

Той е богат на група от В-комплекс от витамини като фолати, рибофлавин, ниацин, витамин В- 6 (пиридоксин), тиамин и пантотенова киселина.

Той има подобен минерален профил като този на тиквата; Съдържащи адекватни нива на минерали като желязо, цинк, мед, калций, калий и фосфор.

семената от тиква от бутер, са отличен източник на хранителни фибри и моно-ненаситени мастни киселини, които са от полза за здравето на сърцето. Също така, те са богати на протеини, минерали и многобройни здравни витамини.

Семената са отлични източници на аминокиселина, насърчаваща здравето, триптофан. Триптофанът се превръща в здраве, в полза на GABA неврохимично в човешкия мозък.

Вижте таблицата по -долу за задълбочен анализ на хранителните вещества:

тиква от бутер (Cucurbita morschata) Хранене, прясно, стойност на 100 g.

(източник: Национална база данни за хранителни вещества на USDA) Принципналенция ValuePercent на rdaenergy45 kcal2%въглехидрати11.69 G9%протеин1.0 G2%Общ мазнина 0,1 g0,5%холестерол0 mg0%диета Fiber2 g5%VitaminsFolates27 µg7%Niacin1.200 mg8%Pantothenic acid0.400 mg8%Pyridoxine0.154 mg12%Riboflavin0.020 mg2%Thiamin0.100 mg8%Vitamin A10630 IU354%Vitamin C21 mg35%Vitamin E1.44 mg10%Vitamin K1.1 µg1%електролитосодий4 mg0,5%калий352 mg7%минералска площадка48 mg5%мед0,072 mg8%желязо 0,70 mg9%магнезий34 mg9%манган0,202 mg1%фосфорус33 mg5%селен0.5 µgselect Зеленчуците за зимни тиква могат да бъдат лесно достъпни на пазарите на САЩ от септември до средата на декември. Въпреки това, тъй като те са внесени от страните от Южна Америка в САЩ, където те могат лесно да бъдат закупени целогодишно.

Купете свежи цели тиква от бутер, вместо нейните разрезни участъци. Потърсете зряла продукция, която се отличава с фина дървесна нотка за потупване и тежка в ръка. Стъблото му трябва да бъде строго и здраво прикрепено към плодовете.

Избягвайте тези с набръчкани повърхности, петна, разфасовки и синини.

Веднъж вкъщи, зрялата тиква може да се съхранява в продължение на много седмици в хладно, без влажно, добре проветриво място при стайна температура. Въпреки това, нарязаните участъци трябва да се поставят в хладилника, увити в найлонова торбичка, където те се държат добре в продължение на няколко дни.

Методи за подготовка и сервиране

Както при тикви, някои хибридни сортове тикви са подложени на инсектицид на прах или спрей. Затова ги измийте старателно под течаща вода, за да премахнете мръсотията, почвата и всички остатъчни инсектициди/фунгициди.

Плодът на дългата шия на шията съдържа повече месо, плитки кухини и по -малко семена. Нарежете края на стъблото и нарежете целия плод на две половини. Отстранете вътрешната нетна структура и оставете семена. Като цяло, клинове/малки кубчета могат допълнително четене да бъдат използвани в рецептите.

Уникалният златисто-жълт цвят на Butternut се дължи на жълто-оранжеви фенолни пигменти в кожата и плътта им.

Почти всички всички частите на завода за скуош Butternut; Плод, листа, цветя и семена са годни за консумация.

Ето някои съвети за сервиране:

Красиви секции за зимни тикви! С любезното съдействие: SinkSanctity
супа от тиква. С любезното съдействие: Karenandbrademerson

Като член на семейство Pumpkin, Butternut Squash има приятен мускусен вкус и леко сладък вкус. Пресните, сурови кубчета за бутер може да добавят специална хрупкавост към зеленчуковите салати.

Това е любим на готвачите както в чубрица, така и в сладки ястия. Може да се използва в различни вкусни рецепти като печени, пълнени или разбъркани. Парна готвачка, за да получите максимални хранителни вещества.

В Мексико, бисквита за тиквички (супа) с добавени плодове, билки или морски дарове е любимо предястие.

Както при тикви, може да бъде и може да бъде и може да бъде и може да бъде любимо предястие.

както в тикви, може да бъде и може да бъде и може да бъде любимо предястие Използва се при препаратите на гювечи, пайове, палачинки, крем, равиоли, хляб и мъфини.

Печени и хвърлени семена от тиква от бутер може да се използват като закуски.

както в тикви и тиквички, цветя от тикви също могат да бъдат пълнени със сирене или да се добавят към супи.

Профил на безопасност

тиквата от бутер. Не е известни съобщавани случаи на алергични реакции. Бременните и кърмещи майки могат да го ядат безопасно. Въпреки това, като член на Cucurbits, някои плодове могат да носят кукурбитацин токсин. Следователно, горчивите дегустационни букви, сурови или варени, трябва да бъдат напълно избягвани. (Медицински отказ от отговорност).

Може също да искате да четете≻≻-

≻≻-кабоша за хранене на хранителни факти и ползи за здравето.

≻≻-Buttercup Факти за хранене на скуош и ползи за здравето.

≻≻-Acorn Squash Nutrition Facts и ползи за здравето.

≻≻-Crookneck Факти за хранене на скуош и ползи за здравето.

≻≻-назад към зеленчуци от храненето на тиквички от бутер. Посетете тук за впечатляващ списък със зеленчуци с пълни илюстрации на техните хранителни факти и ползи за здравето.

≻≻-назад към началната страница.

По-нататъшно четене и ресурси:

Станфорд Училище за медицина Информация за рак- хранене за намаляване на риска от рак. (Връзката се отваря в нов прозорец).

USDA Национална база данни за хранителни вещества.

Факти за хранене на зелен фасул

Зелените зърна, известни също като френски боб или зърна на зърна, са нежни, удължени, твърди, но гъвкави ядливи шушулки на растението на боб. Фасулът е едно от насладите на вегетарианските любители на техните здравословни хранителни свойства. Те са неузрелите или незрели шушулки, принадлежащи към общото семейство Fabaceae, от рода, Vicia. Научно име: Phaseolus vulgaris.

phaseolus vulgaris лоза с шушулки на боб.

Френският боб изисква добре дренирана, пясъчна почва за оптимален растеж. След около 80 дни от разсад, шушулките се събират, докато те все още са незрели и нежни. Зелените шушулки са дълги, цилиндрични, заграждат мънички семена вътре и се щракат лесно.

широко, нежният зелен фасул (френски боб) се класифицира като един от сортовете на обикновения боб (Phaseolus vulgaris). В зависимост от техните навици на растеж, бобът допълнително се диференцира като храстови зърна, които стоят изправени без нужда от опора, и полюсни зърна, които се нуждаят от поддръжка на изкачване (алеи). Останалите сортове неузрели плодови шушулки от семейство на боб включват фасул черупки, пинто или петна, бял боб, червен или бъбречен боб, черен боб, розов боб и жълто-войнства. Почти всички разновидности на боб могат да бъдат достъпни целогодишно.

fava или широк боб (vicia faba) са големи, плоски светлозелени шушулки, които обикновено се ядат за техните DeliciousBeans. Lima Beans (Phaseolus lunatus) са големи, пухкави, бледо-зелени шушулки със семена във формата на бъбрек.

Ползите за здравето на зеления боб

Прясно зелен фасул са с много ниски калории (31 Калории на 100 g сурови шушулки) и не съдържат наситени мазнини. Независимо от това, тези стройни шушулки са отличен източник на витамини, минерали и микроелементи, получени от растителни. слабително. Фибрите помагат за защита на лигавицата на дебелото черво чрез намаляване на времето на експозицията му на токсични вещества, както и чрез свързване с химикали, причиняващи рак blood cholesterol levels by decreasing the reabsorption of cholesterol-binding bile acids in the colon.

Green beans contain excellent levels of vitamin-A, and health-promoting flavonoid polyphenolic antioxidants such as lutein, zeaxanthin, and β – Каротин в правилни количества. Тези съединения помагат да действат като защитни чистачи срещу фрийрадикали и реактивни кислородни видове (ROS), които играят роля в стареенето и различните болестни процеси.

Zea-xanthin, важен диетичен каротеноид в боба, е селективно абсорбира се в ретиналната макула лутея в очите, където се смяташе, че предоставя антиоксидантни и защитни функции за филтриране на UV-светлина. Следователно, химикалите на ксантин в зелен фасул предлагат известна защита при предотвратяване на макулна болест, свързана с възрастта (ARMD) при възрастни възрастни.

Snap бобът са отличен източник на фолати. 100 g пресни боб осигуряват 37 µg или 9% от фолатите. Наред с витамин В-12, фолиевата киселина е един от основните компоненти на синтеза на ДНК и клетъчното делене. Добрата диета с фолати, когато се дава по време на периоди на предупреждение и бременност, може да помогне за предотвратяване на дефекти на невронната тръба при новородени бебета.

Contents

Search

We offer something different to local and foreign patrons and ensure you enjoy a memorable food experience every time.