• Home
  • blog

Blog

Váratlan memória-visszakeresési mechanizmus, amelyet a mérföldkő tanulmányában találtak

Egy mérföldkő tanulmány, amely a hippokampusz kis kutatott területét vizsgálja, váratlan felfedezést tett a memória visszakereséséről. A tudósok meglepő módon megállapították, hogy a memória visszakeresése és a memória kialakulása nagyon megkülönböztetett mechanizmusoktól függ.

A memória kialakulásának és a memória visszakeresésének kutatása bőséges és folyamatban van, mivel még mindig van még sok, hogy meg kell tanulnunk az agyunk működéséről. Például az orvosi hírek ma nemrégiben számoltak be egy olyan tanulmányról levicose ára gyógyszertárban Ajánlott oldal, amely megpróbálta megérteni, hogy mennyi hosszú és rövid távú memória alakul ki.

A memóriát általában már régóta társítják az agyi területhez, amelyet a hippokampusznak neveznek, de bár sok előrelépés történt annak megértésében, hogy mi történik ebben az agyi régióban, még mindig vannak aspektusok A hippokampusz működése, amely továbbra sem tisztázott.

A korábbi kutatások azt sugallják, hogy a hippokampusz és a környező agyi területek felelősek mind a memória kialakulásáért, mind a memória visszakereséséért, ám néhány tanulmány rámutatott a hippokampusz rejtélyes részére, az úgynevezett szubikulumnak, amint azt kifejezetten az emlékek visszaemlékezésében részesítették.

Mostanáig azonban nem volt tisztázva, hogy a szubikulum mennyire fontos az emlékezetükben.

A Massachusettsi Technológiai Intézet (MIT) idegtudósok által a Cambridge -ben, MA -ban végzett tanulmány szerint a szubikulum központi szerepet játszik a memória -visszakeresési folyamatban, és hogy az emlékek egy másik neurális áramkörét követik a formáláshoz. emlékek.

A kutatók szerint ezt a visszahívási áramkört korábban nem azonosították a gerincesekben, bár a tudósok hasonló mechanizmust észleltek a Caenorhabditis elegans kerekféregében.

Susumu Tonegawa vezető tanulmányi szerző-Picower Biológiai és Idegtudományi Professzor, valamint a MIT Picower Intézetének Riken-MIT Neurális áramkör-genetikai központjának igazgatója-kiemeli a tudósok fontosságát a tudósok fontosságát „Megállapítások:

„ Ez a tanulmány az agykutatás egyik legfontosabb kérdésével foglalkozik – nevezetesen az epizodikus emlékek kialakulásának és visszakeresésének -, és bizonyítékot szolgáltat a váratlan válaszra: differenciális áramkörök a visszanyeréshez és a kialakuláshoz. ”

A tanulmány eredményeit a cella folyóiratban jelentik.

A memória visszakereséséhez csatlakoztatott neurális bypath

Prof. Tonegawa és csapata olyan laboratóriumi egerek segítségével vizsgálta a szubikulumot, amelyet genetikailag terveztek erre a célra. Az egereket kondicionáltuk, hogy reagáljunk a fényváltozásokra, hogy a szubikulum -idegsejtek gátolódjanak a zöld fény reakciójaként. Ezért a memória kialakulásának és a visszahíváshoz használták a

félelemkondicionáló eseményeket, az egerek meghatározására, hogy többé-kevésbé kellemes kapcsolatot teremtsenek az egyes helyzetekkel.

A meglévő kutatások szerint a hippokampusz egy olyan régióját, amelyet CA1-nek neveznek, az ilyen memória-kódolási folyamat stimulálja. A CA1 kölcsönhatásba lép az entorhinális kéreggel, amely kommunikációs területként működik a hippokampusz és más agyi régiók között.

Így aktiválódnak bizonyos neuronok klaszterei, és ezek „gömbökké” válnak, más néven „memória nyomok”. Ezek az agy állandó változásai, amelyek feljegyeznek egy olyan társulást, amelyet később vissza lehet hívni.

„Úgy gondolják, hogy a beépítők kialakításában részt vevő áramkörök megegyeznek a visszahívási folyamat során bekövetkező ezen sejtek újbóli aktiválásában részt vevő áramkörökkel”-mondja Prof. Tonegawa.

A tudósok csoportja által végzett korábbi kísérletek észrevették, hogy a sikeres memória -visszahívás korrelál a CA1 régióból eltérő bypath -tal, átment a szubikulumon, és elérte az entorhinális kéregbe. Ez a memória visszakereséséhez való különálló út meglepő felfedezés volt a tudósok számára.

A memória visszakeresése és képződése egerekben

A jelenlegi vizsgálatban végzett in vivo kísérleteik elvégzésekor a kutatók az egereket két csoportra osztják. Az első csoportban az egerek szubikulum -idegsejtjeit gátolták, mivel az állatokat a félelem kondicionálási folyamatának nyújtották be. Ez nem befolyásolta az egerek azon képességét, hogy később emlékezzenek a tapasztalatokra.

Ezzel szemben az egerek szubikulum -idegsejtjei a második csoportban gátolták, miután átmentek a félelem kondicionálási folyamatán. Megfigyelték, hogy ezek az egerek nem tudták megfelelően emlékeztetni a tapasztalatokat, mivel adott esetben nem mutattak sikeres félelem társulást.

Tonegawa professzor és csapata azt sugallja, hogy ez megerősíti, hogy a szubikulumot érintő idegi bypath szükséges a memória visszakereséséhez, de a memória kialakulásához nem szükséges.

További tesztek azt is jelezték, hogy a közvetlen idegi út a CA1 régióból az entorhinális kéregbe kulcsfontosságú a memória kialakulásához, de a memória visszakereséséhez szükségtelen.

„Kezdetben nem számítottunk arra, hogy […] csak azt terveztük, hogy feltárjuk, mi lehet a szubikulum funkciója” – vallja be Tonegawa professzor.

Érdekes következmények, amelyeket tovább kell vizsgálni

A kutatók feltételezik, hogy ezek a különálló utak megkönnyíthetik a memóriafrissítéseket és a „szerkesztéseket”. Azt sugallják, hogy amint a visszahívási bypath aktiválódik, a memória kialakulási útja is elindul, amely lehetővé teszi a friss információk rögzítését az agyban.

“Úgy gondoljuk, hogy ezek az áramkörök párhuzamosan ha az állatokat először emlékeztetik az memóriára, és szükség esetén, új információkat kódolnak. Nagyon gyakori, ha emlékszik egy korábbi tapasztalatra, ha van valami új hozzáadása, hogy beépítse az új információkat a meglévő memóriába ” – magyarázza Dr. Dheeraj Roy, a tanulmány egyik fő szerzője.

Két különálló memóriaáramkör szükségességének további magyarázata közé tartozik a stresszhormon felszabadulásának stimulálása, amely a szorongó emlékek visszahívása után történik.

Bár a két utat az érzelmi memória kialakulásához és a visszahíváshoz kapcsolódó kísérletek révén találták meg, mind a kellemes, mind a stresszes eseményekhez kapcsolódnak, a kutatók azt sugallják, hogy ugyanaz a mechanizmus releváns lehet minden típusú epizodikus memória szempontjából.

Prof. Tonegawa és csapata hangsúlyozzák felfedezésük fontosságát a memória működésének megértése szempontjából, sőt azt is utalják, hogy az új információk relevánsak lehetnek az Alzheimer -kór tanulmányozásához, bár ez még egy út, amely még mindig létezik. felfedezte.

  • Neurológia/idegtudomány

Contents

Search

We offer something different to local and foreign patrons and ensure you enjoy a memorable food experience every time.